Techstars Startup Weekend startupverseny

Hamarosan lejár a Proof of Concept (PoC) pályázat jelentkezési határideje, mely révén a tehetséges egyetemi csapatok kutatási ötleteik piaci hasznosításához szükséges pénzügyi támogatására és mentorálására jelentkezhetnek. Itt a következő lehetőség az innovatív vállalkozásötletek megvalósítására: a Techstars Startup Weekend verseny. Az ÓE jelentkezők felkészülését az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) mentorai is segítik.

A Techstars Startup Weekend-et 2021. április 9-11. között rendezik meg, ahol az ötletgazdák a saját vagy egymás ötletein dolgozva juthatnak el akár a semmiből egy működőképes vállalkozás koncepciójának kidolgozásáig. Az angol nyelvű versenyre iparágtól függetlenül, korhatár nélkül bárki jelentkezhet egy innovatív, skálázható vállalkozásötlettel, az ország bármely pontjáról vagy akár határon túlról is.



Az 54 órás verseny különlegessége, hogy a világ egyik első és legjelentősebb startup akcelerátorának számító amerikai Techstars társalapítója, David Cohen sorozatvállalkozó és angyalbefektető nyitja meg. A hétvége alatt a versenyzőket tapasztalt üzleti és iparági mentorok segítik vállalkozásötletük és előadásmódjuk fejlesztésében. A legnépszerűbb ötletek a vasárnapi zárónapon online közönség előtt is bemutatkozhatnak, a kiválasztottak akár a szervező Startup Campus idei inkubációs programjaiba is bejuthatnak.



A Startup Weekend többek közt olyan sikeres startupok indulását tette lehetővé korábban, mint a népszerű feladat automatizáló szoftver Zapier vagy például a ma már több mint egy millió felhasználóval, Brazília legnagyobb oktatási hálójának számító Agenda Edu.



Az érdeklődők jelentkezését április 7-ig várják az alábbi linken: http://bit.ly/2P3uEMg



Az egyetemi Proof-of-Concept pályázatra március 31 éjfélig lehet benyújtani a pitchdeck-eket a http://news.uni-obuda.hu/articles/2021/03/17/proof-of-concept-poc-palyazat oldalon leírtak szerint.

Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek