53. TDK

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a tavalyi évhez hasonlóan az idén is online formában tarja meg az 53. Tudományos Diákköri Konferenciát. Az Egyetem vezetése elkötelezett az önként vállalt hallgatói tudományos tevékenység támogatásában, ezért azt javasolja a hallgatóknak, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések mellett otthon is folytassák a TDK munkájukat. A karonkénti szervezésű konferenciákra 2021. március 29-én, 12.00-ig lehet jelentkezni a kari TDK rendszerben.

A 70 éves hagyományokkal rendelkező tudományos diákköri mozgalom (röviden TDK) a tehetséggondozás speciális formája a magyarországi felsőoktatásban. A tudományos diákkörökben az oktatók konzultálásával, segítségével a hallgatók kutatási tevékenységet végeznek azzal a céllal, hogy a tudományos műhelymunka révén minőségi többlettudást szerezzenek, alkotási, fejlesztési folyamatban vegyenek részt.  Eredményeiket pályamunkákban összegzik, melyeket két fős bírálóbizottság véleményez, majd pedig látványos előadások formájában mutatják be munkájukat a Tudományos Diákköri Konferencián. Ezek az események egyben versenyek is, ahol a zsűri helyezésekkel díjazza a legjobbakat, és javasolják részvételüket a kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Mára a tehetséges középiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a TDK mozgalomba.

 

Az Óbudai Egyetem 53. Tudományos Diákköri Konferenciájára március 29-én, 12.00 óráig lehet pályamunkával jelentkezni a kari TDK portálon. A dolgozatokat április 22-én szintén délig szükséges rögzíteni a kari rendszerben. Mind a jelentkezést, mind a dolgozatot a konzulensnek támogatásával kell megerősíteni a kari TDK rendszerben.

 

A Tudományos Diákköri Konferenciát április 28-án szerdán, karonként eltérő ütemezéssel webkonferencia formában rendezik mag a kari TDK műhelyek. Az online konferencia lebonyolításáról és pontos időzítéséről az egyes karok adnak majd információt a jelentkező hallgatóknak, konzulenseknek, zsűritagoknak, érdeklődő középiskolásoknak, vendégeknek.

 

Az Óbudai Egyetem 2020/21. tanévi TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása" című pályázata (NTP-HHTDK-20).

 

További részletek:

http://uni-obuda.hu/tdk/jelentkezes

http://uni-obuda.hu/tdk/aktualis

http://uni-obuda.hu/tdk/dolgozatok

http://uni-obuda.hu/tdk/programfuzet



 
Frissítve: 2023.11.14.

Legfrissebb cikkek