Egyéves fizetett szakmai gyakorlat lehetőség az Európai Szabadalmi Hivatalnál (European Patent Office – EPO, München)

Szerezz értékes munkahelyi tapasztalatokat gyakornokként az Európai Szabadalmi Hivatalnál Németországban! Az egyéves fizetett gyakornoki program (havi 2000 EUR ösztöndíj) kiváló lehetőség lehet, hogy támogató, multikulturális környezetben tapasztald meg, milyen külföldön élni és dolgozni. Ha el tudod képzelni magad az új találmányok és szabadalmak világában, szeretnél professzionális szakemberektől tanulni, kapcsolati hálót építeni és új barátokat szerezni, jelentkezz!



A szakmai gyakorlatra alapképzésben résztvevő végzős hallgatók, mesterképzéses hallgatók, két évnél nem régebben diplomát szerzett BSc és MSc hallgatók, valamint jelenleg PhD képzésben résztvevő hallgatók pályázhatnak, elsősorban a természettudomány és mérnöki tudományok (Science & Engineering), illetve a gazdaságtudomány (Business Administration, Economics & Finance) területéről.

Feltétel, hogy a jelentkező valamelyik EPO tagállam állampolgára legyen (itt ellenőrizheted: https://www.epo.org/about-us/foundation/member-states.html), valamint rendelkezzen legalább B1-es, vagy magasabb szintű angol nyelvtudással, ezen felül a német vagy francia nyelv további ismerete előnyt jelent.

A jelentkezéshez kérjük, küldd el angol nyelvű szakmai önéletrajzodat és a megpályázni kívánt területet megjelölő motivációs leveledet a tto@uni-obuda.hu címre 2021. március 1-ig!

Pályázatodat a visszajelzésünket követően március 31-ig töltheted fel az EPO oldalán (https://jobs.epo.org/content/PanEuropeanSeal/?locale=en_GB).

A kiválasztási folyamat áprilisban zajlik, ennek során a kiválasztott jelölteket telefonos vagy Skype interjú keretében hallgatják meg. Az eredményről június végéig értesítik ki a pályázókat.

A nyertes pályázók 2021. szeptemberében kezdhetik meg szakmai gyakorlatukat Münchenben, az Európai Szabadalmi Hivatal székhelyén.

További részletek:

EPO General Instructions Guideline 2021-2022
EPO Pan-European Seal Programme Slide Deck_Launch 2021_2022 edition
Pan Seal advert
Frissítve: 2021.04.12.

Legfrissebb cikkek