Együttműködésben a Dekra Akademie Kft.-vel a jövő mérnökeiért

A Dekra Akademie Kft. kiemelt feladatának tekinti a műszaki, informatikai rendszerek biztonságának garantálását, így nagy figyelmet fordít a hazai mérnöki és gazdasági menedzsmentképzési területek fejlesztésére és támogatására is. Célja, hogy magasan képzett szakemberei munkakörnyezeti méréseikkel, vizsgálataikkal és szakértői tevékenységükkel a jövő munkahelyeinek biztonságáért dolgozzanak. Ahhoz, hogy a célkitűzések megvalósuljanak, az Óbudai Egyetem és a cég vezetői együttműködési megállapodást kötöttek december 7-én.

Az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) folyamatosan szélesedő együttműködő partnerei körébe tartozik a Dekra Akademie Kft. is, amely a nagynevű német DEKRA hazai leányvállalata. A cég jelentős bővítést tervez a régióban, ezért az Óbudai Egyetem vezetése hivatalos együttműködést is kívánt indítani a Kft.-vel. A partnerek további tárgyalások során alakítják ki a javasolt közös programok pontos menetrendjét.

A kooperáció magában foglalja a közös szakmai és képzési projekteket, részvételt az Egyetem alap- és mesterfokú képzésében programokkal, közös projektek és pályázatok kidolgozását, egyes alkalmazott kutatási munkákat, valamint gyakorlati helyszínek biztosítását. Távlati cél a közös hallgatói-oktatói ösztöndíj-rendszer kidolgozása is.

Prof. Dr. Kovács Levente rektor hangsúlyozta, hogy az Óbudai Egyetem elkötelezett a hazai ipar szakértői munkaerőre vonatkozó igényeinek kielégítése ügyében. Ennek érdekében folyamatos megújítja képzési portfólióját, hogy az minél jobban illeszkedjen a hallgatók és a leendő munkáltatóik elvárásaihoz is.

Tobias Steinig, az EMEA DEKRA Akademie Kft Nearshore Centerének vezetője kifejtette, hogy a régió szakemberbázisa komoly erőforrás a cég számára, amely nagyszabású, több ágazatot érintő fejlesztéseket kezdett meg Magyarországon. Céljuk az együttműködéssel is a tehetségek felkutatása, felkarolása, valamint a szakmai utánpótlás biztosítása.



Az együttműködési megállapodást kézjegyével ellátta: Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Ormándi Gabriella kancellár, Dr. Haidegger Tamás, az EKIK főigazgatója, valamint Tobias Steinig, az EMEA DEKRA Akademie Kft. Nearshore Centerének vezetője.

Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek