Előrelépés az Egyetem megújuló sportstratégiájában

Az Óbudai Egyetem vezetése együttműködési megállapodást kötött öt sportágat képviselő III. kerületi sportegyesület vezetőjével az Intézmény megújuló sportstratégiájának kialakítása érdekében. Az elsőszámú közös cél, hogy az Egyetem polgárainak és hallgatóinak sportolási lehetőséget biztosítsanak, és ezzel segítsék a hallgatókat abban, hogy össze tudják egyeztetni tanulmányaikat a sporttevékenységükkel. Ennek érdekében szándéknyilatkozatot írt alá az Egyetem vezetése, a Római Sport Egyesület, az UVSE Vízilabda Sportegyesülete, a BKV Előre SC Kajak - Kenu Alapítványa, az Óbudai WDSE, valamint a III. kerületi Torna és Vívó Egyesület vezetője november 25-én.

Prof. Dr. Kovács Levente rektor hangsúlyozta, hogy az Egyetem vezetése elkötelezett a sporttevékenységek támogatása iránt. Ehhez megfelelő bázist szükséges biztosítani, azonban az Intézmény jelenlegi infrastruktúrája erre a célra nem megfelelő. Kiemelt lehetőségnek említette, hogy a sportegyesületek lehetőségeit kihasználva növeljék a sportolási facilitásokat az egyetem polgárai számára, valamint élsportolói programot indítva (melyet a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban már elfogadtak) biztosítsák a tanulás és sportolás lehetőséget az egyesületekben versenyzők számára.

A rektor hangsúlyozta, hogy Ormándi Gabriella kancellárral közös elképzelésük szerint mindenképpen szorgalmazni fogják, immár a kerületi sportegyesületekkel együtt egy, az Egyetemhez köthető sportcsarnok létesítését. Megemlítette, hogy nagyon sok hallgató sportol, akik választott sportágukban és tanulmányi eredményeikben egyaránt kiemelkedő eredményt érnek el. Nagyon fontos, hogy minden lehetséges módon ösztönözzék őket mindebben. Ennek részeként többek közt lakhatási támogatást és ösztöndíjat biztosítanak számukra. A sportstratégiát erősíti a mostani, széleskörű megállapodás. A szándéknyilatkozattal az Egyetem támogathatást nyújthat abban, hogy még több sportolóval büszkélkedhessen a magyar nemzet.

Ormándi Gabriella kancellár elmondta, Prof. Dr. Kovács Levente rektorral amellett, hogy szorgalmazzák a sportélet erősítését az Egyetemen, saját maguk is igyekeznek példát mutatni azzal, hogy mindketten rendszeresen sportolnak. Arra szeretnék buzdítani a kollégákat és a hallgatókat, hogy tovább éljen bennük a sport szeretete. Ennek érdekében arra kérte a sportegyesületek vezetőit, hogy az Egyetem valamennyi polgárát szólítsák meg programjaikkal. Ezzel közösen elérhetik, hogy a társadalmi felelősségvállalás még nagyobb hangsúlyt kapjon az Intézményben, amely törekvéseiért többszörösen elnyerte a Családbarát Munkahely elismerést.



Az egyesületek vezetői örömüket fejezték ki, hogy létrejött az együttműködés az Óbudai Egyetemmel. Hangsúlyozták, hogy programjukkal különböző korosztályokat szeretnének megszólítani, azokat is, akik még nem döntötték el, melyik felsőfokú oktatási intézményben folytatnák tanulmányaikat. A közös projekt megvalósítása révén többen választhatják az Óbudai Egyetemet, amely gyakorlatorientált Intézményként kiemelkedően nagy segítséget nyújthat a műszaki pálya felé orientálódó, sportolni vágyó fiatalokat.

 

Az együttműködési megállapodásból

A szándéknyilatkozat szerint a sportegyesületek vezetői egyebek mellett vállalják, hogy szakmai tanácsadást nyújtanak és részt vesznek az Egyetem sportstratégiájának kialakításában, illetve helyet biztosítanak a sportfoglalkozásoknak. Emellett segítik az Egyetemi rendezvények szervezését, az Egyetemi bajnokságokra történő felkészítést.

Az Egyetem vezetése többek közt felkínálja a Sportegyesületek sportolóinak – az Egyetemre történt sikeres felvételt követően – az egyéni tanulmányi rend kialakításának lehetőségét, ezzel segítve a sportolókat a tehetségük szerinti maximális sporteredmény elérésében.

 

Az együttműködési megállapodást Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Ormándi Gabriella kancellár, Gyepes Lajos, a Római Sport Egyesület elnöke, Mecseki Attila, az UVSE Vízilabda Sportegyesület ügyvezetője, Sinkó Andrea, az Óbudai Wellness és Diáksport Egyesület elnöke, Markovics Ernő Gábor, a BKV Előre SC Kajak - Kenu Alapítványának kuratóriumi elnöke, valamint Szabó Bence, a III. kerületi Torna és Vívó Egyesület ügyvezetője látta el kézjegyével.
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek