Magyar Tudomány Ünnepe – a „Jövőformáló tudomány”

Idén a vírushelyzetre tekintettel az online térben rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepét az Óbudai Egyetem. Az eseménysorozat közel egy hónapig, november 3-tól 23-ig tart az Egyetemen. Kiemelt témája, egyúttal mottója a „Jövőformáló tudomány”. Az ünnepi programok záró rendezvénye az Egyetem Napja lesz.

A rendezvénysorozat célja, hogy népszerűsítse a tudomány és a kutatómunka jelentőségét hazánkban, bemutassa a magyar tudományos kutatások eredményeit, és mindenki számára közérthetővé tegye a tudomány és kutatás jelentőségét az oktatásban, valamint az oktatás jelentőségét a tudományban és a kutatásban.

Az Óbudai Egyetem, igazodva a Magyar Tudományos Akadémia felhívásához, minden karán és központjában magas színvonalú programokkal várja az érdeklődőket, hozzájárulva a hazai, valamint a nemzetközi elismertség növeléséhez. Az Egyetem idén 18 rendezvényt szervez. Többek közt a hagyományos, – idén 20. – IEEE CINTI konferenciát, a 36. Kandó konferenciát, a 15. AIS konferenciát és az 52. Tudományos Diákköri Konferenciát.

 

 

Ünnepi megnyitó

A Magyar Tudomány Ünnepe központi megnyitóját az Óbudai Egyetem Bécsi úti székhelyén, az F01-es teremben tartják november 3-án 10 órai kezdettel. A rendezvényen köszöntőt mond Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Dr. Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese. Ezt követően az Egyetem rektora díjakat ad át (az Év Kutatója Díjat, a Hallgatói Publikációs díjakat, az Év Legtöbbet Hivatkozott Kutatója Díjat), egyben elismeréseket nyújt át a 2020/2021. évi Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasainak.

 

Új Nemzeti Kiválóság Program

Az Új Nemzeti Kiválóság Program Konferenciát november 4-én rendezik meg. A program részleteiről a http://conf.uni-obuda.hu/UNKPkonf2020 oldalon olvashatnak.

 

CINTI 2020

Computional Intelligence témakörben november 5-től 7-ig tartja meg a Magyar Kutatók Nemzetközi Szimpóziumát az IEEE Hungary Section, az NJSZT Magyar Fuzzy Társaság és az Óbudai Egyetem. A részletekről bővebben a http://conf.uni-obuda.hu/cinti2020 honlap tájékozódhatnak.

 

KGK statisztika

Az életet átszövő statisztika – Földrajzi környezetünk és az életünk címmel rendeznek kerekasztal beszélgetést november 10-én a Keleti Károly Gazdasági Kar és a Magyar Statisztikai társaság közös szervezésében. Részletek a https://kgk.uni-obuda.hu/gazdasagstatisztika-konferencia oldalon.

 

AIS 2020

Idén 15. alkalommal rendezik meg Székesfehérváron, az Alba Regia Műszaki Karon az „Alkalmazott Informatika és Határterületei” szimpóziumot november 12-én. Részletek a http://ais.amk.uni-obuda.hu oldalon.

 

ICECIP 2020

Az ICECIP, azaz a Közép-európai Kritikus Infrastruktúra Védelem Nemzetközi Konferenciát november 16-tól 17-én tartják meg a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon, „Pandémia kihívás a kritikus infrastruktúra védelemben” címmel. A programokról bővebben a http://bgk.uni-obuda.hu/icecip honlapon olvashatnak.

 

TDK 2020

Az Óbudai Egyetem tudományos Diákköri Tanácsa 52. alakommal rendezi meg Tudományos Diákköri Konferenciáját november 17-én. Az eredményhirdetést november 25-én 17 órakor tartják. Részletek a http://www.uni-obuda.hu/tdk/aktuális oldalon.

 

CANDO-EPE 2020

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar harmadik alkalommal szervezi meg az IEEE CANDO EPE 2020 című nemzetközi tudományos konferenciát november 18-án és 19-én. Bővebb információ a http://conf.uni-obuda.hu/Kando2020.

 

Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban

Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban – Oktatás a fenntarthatóságért, fenntarthatóság az oktatásban Nemzetközi tudományos konferenciát szervez a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar november 19-én. Részletek a https://rkk.uni-obuda.hu/hu/konferenciák.

 

ESB 2020

A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán november 19-én rendezik meg az ESB 2020 – Mérnöki Szimpózium a Bánkiban című konferenciát. Honlap: http://bgk.uni-obuda.hu/esb.

 

ICEEE 2020

A Rejtő Sándor Könnyűipari Kar nemzetközi tudományos konferenciát szervez környezettudomány és környezetpedagógia témakörben ICEEE 2020 címmel november 19-én és 20-án. Honlap: http://www.iceee.hu.

 

XXXVI. Kandó Konferencia

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar 36. alkalommal rendezi meg konferenciáját november 19-én és 20-án. Honlap: https://konf2020.kvk.uni-obuda.hu.

 

Mozgástan - Mozgásban

A Neumann János Informatikai Kar Kiberfizikai Rendszerek Intézete, valamint az EKIK BioTech Kutatóközpont szervezésében Mozgástan - Mozgásban címmel online biomechanikai workshopot szervez november 20-án.

 

X. Trefort Ágoston Konferencia

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja minden évben megszervezi a Trefort Ágoston Szakképzés és felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát november 20-án. Az idei rendezvény a tízedik lesz a sorban. A programról bővebben a http://trefort.tmpk.uni-obuda.hu oldalon olvashatnak.

 

FIKUSZ’20

A Keleti Károly Gazdasági Kar november 20-én és 21-én rendezi meg a Fiatal Kutatók Szimpóziumát (FIKUSZ). A konferenciáról bővebb információt a http://www.kgk.uni-obuda.hu/fikusz oldalon találnak.

 

Egyetem Napja 2020

Az Óbudai Egyetem Szenátusa 2010. szeptember 13-ai ülésén „Az állami és egyetemi ünnepek, megemlékezések rendjéről” szóló szabályzatban az egyetemi ünnepségek közé iktatta az Egyetem Napját, amelyet idén november 23-án tart meg az Egyetem vezetése. Részletek a http://conf.uni-obuda.hu/UniObuda_egyetemnapja_2020 oldalon.

 

programfüzet széles spektrumú és szinte minden, az Egyetem által művelt tudományterületet lefedő rendezvényekről ad összefoglalót.
Frissítve: 2021.04.21.

Legfrissebb cikkek