Az IRSEL európai uniós ERASMUS+ projekt elismerése Kínában

Még le sem zárult az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar koordinálásával zajló IRSEL nemzetközi projekt, de eredményei már megmutatkoznak. A Geoinformatikai Intézet profiljába illeszkedően, a projekt fő célkitűzése az űrtechnológia alkalmazásainak minél szélesebb körű elterjesztése.

A projekt futamidő közel hároméves időszaka nemzetközi részvétellel zajló tevékenységeinek, a tananyagfejlesztéseknek, az európai és ázsiai helyszíneken megvalósított tréningeknek köszönhetően is, a kínai Fuzjian Tartomány Oktatási Minisztériuma egy az „egyetemi oktatás eredményességét” elismerő legmagasabb díjat adományozott partnerintézményünknek, a Fujian Egyetemnek (Fujian Normal University, FNU, Fuzhou) az ERASMUS+ IRSEL projekt nemzetközi képzési innovációs modell kialakításáért és oktatásba történő bevezetéséért. A modell kidolgozásában Prof. Sha Jinming (FNU) és munkatársai mellett részt vett másik kínai projektpartnerünk, a dél-nyugat kínai Yunnan Normal University, valamint csatlakozott a kelet-kínai Zhejiang University is.



Az innovációs modellnek, így a projektnek köszönhetően elért eredmények:

- Kína és Európa közötti innovációs együttműködés, valamint nemzetközi szakmai közösségbe való integrálása.

- A kínai oktatási erőforrásoknak és az IRSEL projektnek köszönhetően kialakított nemzetközi együttműködés alapján létrejött egy eurázsiai, geoinformatikai, szakmai csoport, mely kidolgozta a távérzékelés alapú környezeti erőforrás monitoring oktatásának alapjait.

- A kínai felsőoktatásban elkezdődött a projekt célkitűzéseinek gyakorlati megvalósulása, hiszen a távérzékelés oktatásba történő bevezetése elengedhetetlen a fejlett technológia alkalmazásának széleskörű, társadalmi szintű elterjesztéséhez.

Kínai kollégáinknak gratulálunk a díjhoz, és a projekt koordinátoraként büszkék vagyunk az elismerésre!
Frissítve: 2021.02.25.

Legfrissebb cikkek