Sikeres volt a keresztféléves felvételi eljárás az Óbudai Egyetemen





Az elvárások felett teljesített az Óbudai Egyetem a 2020. évi keresztféléves felvételi eljárásban, amelynek során idén összesen 198 hallgató nyert felvételt, a tavalyi azonos időszakban felvett 73 főhöz képest.












Az Oktatási Hivatal 2020. január 23-án hozta nyilvánosságra a keresztféléves felvételi eljárásban érvényes ponthatárokat. Ebben a felvételi eljárásban még a korábbi feltételek voltak érvényesek. Mesterképzésre összesen 85 fő, alapképzésre 96 fő, felsőoktatási szakképzésre pedig 17 fő nyert felvételt. Közülük 81 fő államilag támogatott, 117 fő pedig önköltséges formában kezdheti meg a tanulmányait.


A legtöbb szakot az idén a Keleti Károly Gazdasági Kar hirdette meg, így ők is vették fel a legtöbb hallgatót, összesen 142 főt. A legnagyobb létszámmal, 25 fővel a műszaki menedzser alapszak indul levelező munkarendben, de népszerű volt a gazdálkodási és menedzsment alapszak nappali és levelező tagozata is, mindkettőre 18-18 fő nyert felvételt. Vállalkozásfejlesztés mesterszakra összesen 29 hallgató jutott be, részben levelező, részben nappali munkarendbe. Felsőoktatási szakképzésre összesen 17 fő nyert felvételt.


A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar 28 hallgatót vett fel villamosmérnöki mesterképzésre levelező munkarendbe. A Neumann János Informatikai Kar 22 főt vett fel mérnökinformatikus mesterképzésre megosztva nappali és esti munkarendbe. A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar 5 hallgatót vett fel könnyűipari mesterképzésre.


Gratulálunk a felvételt nyert hallgatóinknak, tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk!








Frissítve: 2020. 01. 27.

Legfrissebb cikkek