Évindító konferencia Nyírbátorban





A Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ Nyírbátor szervezésében tartottak évindító gazdasági konferenciát január 24-én.












A rendezvényen Zichyné Belinszky Katalin, a Képzési Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elhangzott, hogy a magyarországi egyetemek közül az Óbudai Egyetem az első egyetem, amelyben együttműködő partnert talált a Nyírbátori Képzési Központ. A képzés célja, hogy azoknak - az elsősorban - helyi fiataloknak biztosítsanak lehetőséget a felsőoktatásban való részvételre, akik az ország hátrányos régióiban élnek. Ennek megvalósítását állami egyetemi partnereikkel végzik, így a gazdasági igényekre gyorsan reagálva egyetemi képzések indításával közösen tudnak hozzájárulni a versenyképes tudás megszerzéséhez, a régió fiataljai számára. Nyírbátor és Kisvárda térségében a felsőoktatási szolgáltatásokat a helyi gazdaság adottságaira reflektálva, unikális és innovatív tudományos kapacitásokra építve, jelentős hozzáadott értéket előállító gazdasági ágazatokban fejlesztenek. Az egyetemekkel létrejött együttműködés célja, hogy fejlesztések és innovációk valósuljanak meg, amelyek nemzetközi viszonylatban is egyedivé és ezért gazdasági és tudományos szempontból is vonzóvá tehetik az érintett térséget, kiemelten műszaki területen.


Prof. Dr. Kovács Levente rektor „A tudás szerepe a gazdasági sikerekben, egyetemi képzések Nyírbátorban” címmel tartott előadást a 2020 szeptemberében indítani kívánt levelező mérnök informatikus képzés kapcsán, mely során kifejtette a képzés lehetőségeit, ugyanakkor a részletek kidolgozását még a szeptemberi indulásig a helyi szereplőkkel az egyetemnek pontosítania kell.


Előadást tartott még: Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, egyetemi tanár, Szigeti Ádám az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat főtitkára, Friedrich László, az ÉTK Szent István Egyetem dékánja és Pető Károly, a GTK Debreceni Egyetem dékánja.


 














Frissítve: 2020. 01. 25.

Legfrissebb cikkek