Több ezer érdeklődő az Educatio kiállításon





Az Óbudai Egyetem is képviseltette magát a jubileumi, 20. alkalommal megvalósuló 2020-as Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol népszerűsítette képzéseit a Hungexpo területén felállított standján január 9-től 11-ig. Felsőoktatási intézményünk iránt óriási volt az érdeklődés: már az első nap délelőttjén több százan fordultak képzéseinkkel kapcsolatos kérdéseikkel hallgatóinkhoz, oktatóinkhoz.












Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni a kiállítókat: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, a szülőkkel és az oktatókkal. A szakkiállításon közel 200 kiállító és több mint 53 ezer látogató vesz részt évről évre.


„Többen és kedvezőbb feltételekkel férhetnek hozzá a felsőoktatáshoz”


Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a szakkiállítás megnyitóján bejelentette: februártól harmadával nőnek a felsőoktatási ösztöndíjak, és a magyar állami ösztöndíjas képzésben megállapított felvételi pontszám maximum 400 lesz. Hozzátette: - a felvételi rendszerről hozott kormányzati döntéseknek köszönhetően több hallgató kap esélyt egyetemi vagy főiskolai felvételre. A duális képzéssel kapcsolatban közölte, a kormány célja, hogy 2023-ig a releváns területeken a duális képzésben részesülő hallgatók aránya elérje a 6 százalékot az elsőévesek körében. Prof. Dr. Palkovics László szólt még az egyetemi tudásközpontok megerősítéséről és az államilag támogatott doktoranduszok létszámának a tavaly szeptemberi 1300-ról 2000-re emeléséről, valamint a Corvinus-modell kapcsán a felsőoktatási intézmények működésének „új alapokra helyezéséről”.



Óriási volt az érdeklődés az Egyetem standjánál


A háromnapos felsőoktatási seregszemlén, saját standon vártuk azokat az érettségi és felvételi előtt álló diákokat, akiket érdekel a műszaki pálya, de még nem döntötték el, melyik egyetemet és annak melyik karát válasszák. Az érdeklődők már a nyitónapon szinte folyamatosan kígyózó sorokban álltak. A továbbtanulni szándékozók megismerhették az Óbudai Egyetem karainak képzéseit, az elhelyezkedési lehetőségeket, a karrier utakat a műszaki és az informatikai pályán. A rendezvényen felkészült oktatók és hallgatók nyújtottak információt a szakokról, a gyakorlatorientált képzésről, az Egyetem kimagasló ösztöndíjrendszeréről, a kollégiumi elhelyezési lehetőségekről és saját tapasztalataikról. Az oktatás „gyakorlati, kézzel fogható” eredményeiből is tartottak bemutatót: többek közt műhold makett, illetve arcfelismerő programok formájában. A látogatók megismerkedhettek az idegen nyelvi képzésekkel, a nemzetközi csereprogramokkal és az Erasmus+ kínálta lehetőségekkel is. A felvételire készülők kérdéseket tehettek fel az Egyetem 4 felsőoktatási szakképzési szakjáról, 15 alap- és 10 mesterszakjáról, amelyek közül több angol nyelven is felvehető. Tájékozódhattak a duális és kooperatív képzési formákról, a különböző munkarendben folyó képzésekről. Az eseményen Intézményünk új arculattal és kiadvány-portfólióval várta a látogatókat.


Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter látogatást tett az Óbudai Egyetem standjánál. Hogy mit mondott róla és felsőoktatási intézményünkről, megtekinthető az alábbi videóban:





Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes-államtitkár is megtekintette az Óbudai Egyetem standját.


Sokszínű Egyetem – innovativitás és lendületesség


Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, oktatási dékánhelyettes, a Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet egyetemi docense kérdésünkre válaszolva elmondta: - már a nyitónap első pár órájában óriási volt az érdeklődés az Óbudai Egyetem standja, képzései iránt. A dékánhelyettes fontosnak nevezte, hogy sokszínű, sokféle képzést nyújtó Intézményünket egységesen tudjuk bemutatni. Az a fajta innovativitás és lendületesség, amit az Óbudai Egyetem képvisel, jól tükröződik a stand arculatán is. A kiállításon tájékoztatást nyújtó hallgatók kiválasztásánál fontos szempontként tekintettek a jó kommunikációs készségre, a fiatalokat könnyen megszólítani és tájékoztatni tudás képességére, valamint az interaktivitásra. A dékánhelyettes hangsúlyozta: - Az Educatio egy olyan szakkiállítás, ahol, ha egy felsőoktatási intézmény nem képviselteti magát, olyan, mintha nem is létezne. Igaz, a diákok eleve határozott orientációval érkeznek, az eseményen való részvétel, a személyes benyomások hatása mégis döntő lehet.








Frissítve: 2020.01.09.

Legfrissebb cikkek