Új hírközlési labort adtak át a Kandó Karon





A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 12,8 millió forint támogatást biztosított egy hírközlési labor kialakításához az Óbudai Egyetem Józsefvárosi Campusán. Az NMHH által indított támogatási program célja, hogy a világ legjobb oktatási intézményeinek versenyképes technológiát biztosítson, köztük a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karnak, ezáltal hallgatóinak is, akiknek a fejlesztés révén jobb feltételek állnak rendelkezésre gyakorlati képzésükhöz. Az eseményen egyúttal együttműködési megállapodást írt alá a két Intézmény vezetője.












Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Híradástechnikai Intézetében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 12,8 millió forintos támogatásával hírközlési labort létesítettek. A 14 diák- és 2 tanári munkaállomást magában foglaló egység a hálózatos eszközök beállításának elsajátításában és az átvitelre gyakorolt hatásuk megértésében segíti az egyetem hallgatóit.


Az eseményen jelen volt: Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Dr. Nádai László, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának megbízott dékánja és Karas Monika, az NMHH elnöke.


Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora örvendetesnek nevezte a labor-fejlesztést, amely jelentős segítség az Intézmény számára, különös tekintettel az egyébként is gyakorlatorientált képzés erősítésében. Beszédében felidézte, hogy 50 évvel ezelőtt alapították a Kandó Kar jogelőd intézményét, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolát. E jubileumra méltó „ajándék” a hírközlési labor létrehozása. Ez a beruházás új lendületet ad a Kar működésének, segíti a korszerűsödés folyamatát és tovább népszerűsíti a Kandón szerzett diplomát, színesíti brandjét. Minden egyes laborkapacitás bővítés segít lépést tartani a digitalizáció rohamos fejlődésével, egyúttal erősíti az Ipar 4.0 termelővállalatainak képzési utánpótlását.


A Rektor hozzátette: elmondható, hogy az Egyetem és az NMHH több mint tíz éve kiváló kapcsolatot ápol. Az aláírásokkal is hitelesített dokumentum a felek további együttműködésének ígéretét is magában rejti.


Hálózatokból hálózatok épülhetnek


Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke hangsúlyozta: a hírközlési labor létrehozását annak érdekében támogatták, hogy az Óbudai Egyetemen a legmodernebb eszközöket használva szerezhessenek versenyképes tudást a hallgatók. Minden esetben az adott intézmény és hallgatói erősségeihez igazítva alakítják ki a támogatás koncepcióját, azt célozva, hogy az adott területen szintet lépjen ezáltal az oktatás, a kutatás. Az NMHH elnöke emlékeztetett: a labornak helyet adó Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar olyan hely, ahol a hálózatokból további hálózatokat építenek, márpedig napjainkban ez a hatékony működés záloga. Ennek színvonalát az eszközök minősége mellett a kapcsolódások száma határozza meg.


 









Frissítve: 2019. 10. 22.

Legfrissebb cikkek