Konferencia és kapcsolatépítés a Krakkói AGH Műszaki Egyetemmel a legújabb kutatási eredmények a társadalom szolgálatában





Első alkalommal rendezték meg a Societal Automation IEEE konferenciát Krakkóban szeptember 4-től 6-ig. A nemzetközi eseményt Lengyelország első számú műszaki egyeteme, a krakkói AGH hozta létre, az IEEE SMC szervezet támogatásával, valamint az Óbudai Egyetem hathatós szakmai támogatásával. Ennek apropóján Egyetemünk rektora, Prof. Dr. Kovács Levente együttműködést kezdeményezett az AGH-val, ahol a kétnapos látogatás során a krakkói egyetem rektorával és rektorhelyetteseivel tárgyalt.


 












A szakembereknek lépést kell tartaniuk a gyorsan változó mérnöki irányokkal. Ezt szem előtt tartva, szervezték meg a Societal Automation nemzetközi konferenciát a krakkói AGH Műszaki Egyetem munkatársai, az IEEE SMC szervezet támogatását kérve. A rendezvényre a világ minden tájáról, 13 országból érkeztek kutatók. A kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy egy új perspektívák nyílhassanak az interdiszciplináris kutatásokban, külön hangsúlyt fektetve arra, hogy a legújabb eredményeket a társadalom szolgálatába állítsák. A további célok közt szerepel még, hogy a fejlődési utak tekintetében is megvitassák a kutatási irányokat, és abban élen járjanak a céges ajánlások és akadémiai irányok tekintetében is.


Az Óbudai Egyetem szakmai támogatása


Egyetemünk a magyarországi IEEE Hungary Section oldaláról intenzív szakmai támogatást nyújtott a konferencia szervezőinek. Az SA2019 konferencián az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjával (PhysCon) képviseltette magát a rendezvényen, és tudományos dolgozatait a kiberorvosi interdiszciplináris területen prezentálta. Az első Societal Automation konferencián Prof. Dr. Kovács Levente és Dr. Drexler Dániel András mutatták be a PhysCon legújabb eredményeit a cukorbetegség és a rákkutatás területén.


Együttműködés a doktori képzésben


A szakmai előadások mellett az Óbudai Egyetem rektora, Prof. Dr. Kovács Levente a Krakkói AGH Műszaki és Tudomány Egyetem vezetőivel is tárgyalt az együttműködés elősegítése érdekében. Az AGH Lengyelország legelismertebbek közt jegyzett műszaki felsőoktatási intézménye. Egyetemünk Rektora az AGH rektorával Prof. Dr. Tadeusz Slomkaval, a tudományos rektorhelyettessel, Andrzej R. Pach-al és a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettessel Jerzy Lis professzorral találkozott, valamint az európai műszaki egyetemek informatikai közösségét alkotó EUNIS elnökhelyettesével, az AGH egyetemi tanárával Tomasz Szmuc-cal is egyeztetett. A találkozók során a két intézmény vezetője megállapodott abban, hogy a továbbiakban szoros együttműködést terveznek kialakítani, elsősorban a mester- és a doktori képzés területén.









Frissítve: 2019. 09. 25.

Legfrissebb cikkek