Magyar egyetemi csapat a 30. Universiade versenyein





Az egyetemisták és főiskolások nyári olimpiáján 21 felsőoktatási intézmény 101 sportolója képviselte hazánkat, köztük az Óbudai Egyetem hallgatói is szép számban vettek részt és eredményesen szerepeltek a nemzetközi megmérettetésen 2019. július 3-a és 14-e között Nápolyban. A magyar fiatalok 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeztek.












A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség kétévente rendezett nyári játékain 150-160 ország 10-12 ezer sportolója, 18-25 sportágban méri össze tudását. Az idei sport­eseményen 160 fős magyar delegáció képviselte Magyarországot. Különlegesség, hogy röplabdacsapat az 1965-ös budapesti Univer­siade óta először indul az egyetemisták olimpiáján. 


A Magyar Egyetemi Csapat szép sikerrel képviselte hazánkat, összesen 27-en szereztek érmet a megmérettetésen. Történelmi győzelemmel vihette haza az aranyérmet a női egyetemi vízilabda válogatott, a férfiak bronzot szereztek, míg a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián judóban végzett a harmadik helyen.


Idén a téli és a nyári „Egyetemi Olimpiákon” – az 1965-ös budapesti Universiade óta először – összesen 5 csapatsport képviselte hazánkat, és 54 év után 3 csapatunk (a vízilabda csapatokon kívül a női röplabda válogatott) is bejutott a legjobb négy közé.


A magyar csapat minden résztvevője a fairplay szellemében versenyzett. Az egész magyar felsőoktatási sportközösség nevében kiemelten gratulálunk az intézmény Universiade válogatott részvételéhez és eredményeihez.


Az Óbudai Egyetem díjazott hallgatói:


-          Banda Árpád, íjászat, 9. hely / olimpiai reflexíj


-          Liszkai Tamás, vívás, 10. hely / tőr csapat


-          Liszkai Tamás, vívás, 26. hely / tőr


 











Frissítve: 2019.07.19.

Legfrissebb cikkek