Józsefváros polgármesterével egyeztetett Földesi Gabriella kancellár





Dr. Sára Botond polgármester hivatalában fogadta az Óbudai Egyetem kancellárját, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre, a lehetséges közös célok bemutatására és az egységes óbudai campus fejlesztési elképzeléseinek megvitatásra.  












Józsefváros a belvároshoz közvetlenül kapcsolódó városrész, mely közlekedési, kulturális és turisztikai szempontból is kiemelkedő része a fővárosnak. A negyed, egyben Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete, ahol tizenhárom egyetem tizenöt kara működik, így több ezer hallgató tölti itt mindennapjait.


A nyolcadik kerületben működik az Óbudai Egyetem két kara, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai, valamint a Keleti Károly Gazdasági Kar, így Intézményünk számára fontos megtalálni a kerület vezetésével a kooperációs lehetőségeket. A városrész vezetése kiemelten fontosnak tartja a kerületben lévő felsőoktatási intézmény működését, ezért örömét fejezte ki a találkozó létrejöttével kapcsolatban.



Az egyeztetés során Kancellár Asszony többféle együttműködési lehetőséget is felvázolt, melyek előnyösek mindkét fél számára. Dr. Sára Botond polgármester úr kijelentette, hogy többek közt szívesen veszik és támogatják a fiatalok által fejlesztett alkalmazásokat, olyan innovatív termékek létrehozását, melyek a kerületi lakosság számára helyben is hasznosulhatnak. Az Egyetem falai között létrejött kutatási eredmények gazdasági hasznát szeretnék helyben realizálni, ezért kutatásfejlesztési projektek megvalósítására együttműködési megállapodást kívánnak kötni az Óbudai Egyetemmel. Támogatják a Smart City programot is, melynek központjában az a kérdés áll, hogy miként lehet városainkat érdekesebb, biztonságosabb és szebb hellyé tenni a világítás új technológiáival. A találkozó során az egységes óbudai campus fejlesztési kilátásait is megvitatták.


A Polgármester, a jövőben is támogatásáról biztosította Kancellár Asszonyt. Megbeszélésük során megerősítette, hogy elkötelezett a tartós, hosszú távú együttműködések kialakításában az Egyetemmel.








Frissítve: 2019.06.21.

Legfrissebb cikkek